Wie ben ik?

Erik van der Sande

Aangenaam… Erik van der Sande

Zo’n vijftien jaar geleden begon ik in de installatietechniek. De reden? Puur enthousiasme. Ik begon als tekenaar en groeide stap voor stap door tot allround engineer/werkvoorbereider. Toch kwam ook in deze functie het moment dat ik uitdaging miste. Ik wilde opdrachtgevers meer bieden. Om die ambitie waar te maken begon ik in 2008 mijn eigen installatiebureau.

Techneut pur sang

Met twee technische opleidingen op zak ben ik thuis in de werktuigbouwkunde, meet- & regeltechniek en elektrotechniek. Daarnaast heb ik precies de eigenschappen die in de installatietechniek belangrijk zijn. Ik ben gestructureerd, taakgericht, exact en praktisch. Hiermee blijf ik moeiteloos gefocust op mooie, duurzame kwaliteitsproducten.

De taal van mijn opdrachtgevers

M’n praktische instelling zorgt ervoor dat ik processen duidelijk voor me zie en deze aan anderen kan overdragen en beschrijven. Ik kan klanten meenemen in mijn verhaal. Dit betekent voor mijn opdrachtgevers dat ik hun taal spreek. Zij begrijpen mijn verhaal en weten precies waar ik mee bezig ben.

Overzicht behouden

Nu de utiliteitsinstallaties van o.a. laboratoria en datacenters steeds complexer worden en vragen om een integrale aanpak van engineering en realisatie, groeit de behoefte aan overzicht. Er is behoefte aan heldere schema’s en installaties met een aantoonbaar, verifieerbaar ontwerp. Voor de utiliteitsbouw is dit nog een relatief nieuw terrein. Met behulp van mijn V-model kunnen installateurs de processen helder in beeld brengen en onder controle te houden.

Mijn V-model

 
Schema Erik van der Sande Installatietechniek
Ontwerp en realisatie   B-more design